5 arsye të mira për të bërë video korporative
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » 5 arsye të mira për të bërë video korporative

5 arsye të mira për të bërë video korporative

Falë transformimit dixhital që po ndodh në botën tonë, videot e korporatave po zënë gjithnjë e më shumë hapësirë ​​në ueb. Imagjinoni! Gjenerata 2.0 shpenzon më shumë kohë para kompjuterit ose smartfonit të tyre sesa përpara reklamave televizive ose letrave. Pra, këtu hyn marketingu me video. Qoftë një video e korporatës, një film institucional, një tregim historish apo edhe një video ngjarjesh, këta filma kanë objektiva të shumëfishta që do të sjellin vlerë të shtuar për agjencinë tuaj.

Ne do t'ju prezantojmë 5 arsyet e mira për ta bërë një të tillë!

1. Një video e korporatës për të përmirësuar imazhin e markës suaj

Duke përdorur videon si bazë të një strategjie komunikimi në vetvete, ju rritni shanset për t'u parë dhe mbi të gjitha për t'u perceptuar më mirë. Videoja e korporatës ka avantazhin e ofrimit të një imazhi serioz! Përdorimi i duhur i këtij lloji të promovimit rrit kredibilitetin tuaj si dhe famë.

Nëse zbuloni përmbajtje cilësore për audiencën tuaj, do të humanizoni biznesin tuaj dhe do të transmetoni një imazh më dinamik dhe modern! Me përdorimin e dizajn lëvizjeje, për shembull, do të dërgoni një mesazh pozitiv dhe mbi të gjitha lozonjare duke rritur imazhin tuaj. Perspektivat tuaja do t'ju kujtojnë dhe do t'ju shoqërojnë me një imazh të ri dhe 2.0!

Duke ditur që konkurrenca po bëhet gjithnjë e më e fortë, të mos i lëmë asgjë rastësisë!

Për të përfunduar duke ju bindur, dijeni se 72% e përdoruesve të internetit (burimi: ComScore) thonë se kanë më shumë besim te një kompani pasi shikojnë një video! Dhe e njëjta gjë është e vërtetë për produktet, 64% e përdoruesve të internetit bëjnë një blerje online pasi shikojnë një video.

2. Një video për të rritur fushën tuaj të kërkimit

Në epokën dixhitale, dijeni një gjë: perspektivat tuaja nuk kanë kohë! Gjithçka shkon shumë shpejt në dixhital. Prandaj, ne duhet t'u ofrojmë atyre akses në informacionin që ata dëshirojnë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Edhe nëse kujdeseni për faqen tuaj, pavarësisht nëse gjeni kohë për të prezantuar shërbimet tuaja, qëllimet apo produktet tuaja, kini parasysh se gati 70% e përdoruesve të internetit nuk do të marrin kohë për t'ju lexuar. Është e thjeshtë, mezi ke 5 sekonda për të tërhequr vëmendjen e tij dhe për t'i ofruar atë që kërkon! Pra, le të mos humbim kohë.

Një video në faqen tuaj fillestare vlen sa 1000 fjalë në faqet që vijojnë. Është një medium argëtues, edukativ dhe didaktik që lejon vizitorët tuaj të përvetësojnë më mirë informacionin që po përpiqeni të përcillni.

Nëse nuk doni të humbisni njerëzit më të etur duke shfletuar ueb, video është një avantazh serioz konkurrues.

3. Mjeti ideal për të përmirësuar referencën tuaj natyrale

Le referenca natyrore, akoma dhe gjithmonë ! Prania juaj në ueb është një faktor kyç në rritjen e shikueshmërisë suaj. Mos harroni, shpërndarja e përmbajtjes cilësore në baza të rregullta në faqen tuaj ndihmon në kënaqjen e robotëve të vegjël në Google dhe ju lejon të rritni SEO-në tuaj.

Për më tepër, videot e korporatës mund të shpërndahen në shumë media, si p.sh. rrjetet sociale. Postoni videon tuaj në faqen tuaj në Facebook, në LinkedIn ose në Instagram dhe përdoruesit e interesuar do të jenë në gjendje të ndërveprojnë dhe të ndajnë përmbajtjen tuaj. Duke i shumëzuar këto aksione, mund të shkoni shpejt nëpër ueb nëse ka një karakter viral!

4. Një nxitje për të rekrutuar

Ne rrallë mendojmë për të, por një video e korporatës mund t'u shërbejë interesave të tjera nga ato për qëllime komerciale. Ju mund të kaloni përmes mediave video në procesin tuaj të rekrutimit. Një film korporativ mbi pritshmëritë dhe objektivat tuaja gjatë imazhit të profilit tuaj të pritshëm ju lejon të përmbledhni vizualisht kërkesën tuaj! Prandaj do të tërhiqni shumë profile të tjera dhe do të fitoni shikueshmëri.

Përveç kësaj, një video e korporatës e përdorur në këtë kuptim mund të shkojë më tej se platformat tradicionale të rekrutimit. Përdoruesit e internetit mund të ndajnë reklamën, por edhe videon tuaj, e cila jep dyfishin e shikueshmërisë së një reklame klasike.

Edhe një herë, të dallosh është gjithmonë mirë!

5. Video për komunikim të brendshëm

Përdorimi i videove të korporatave nuk ndalet tek klientët tuaj! Mund të aplikohet edhe nëpërmjet përdorimit të komunikimit të brendshëm.

Videoja është një mjet dinamik dhe argëtues që mund t'ju lejojë të përcillni një mesazh të rëndësishëm tek punonjësit tuaj. Mund të përdoret për të shpërndarë informacione mbi ndryshimet e mëdha strukturore të tilla si një bashkim, një mjet i ri menaxhimi ose ardhja e shërbimeve të reja brenda kompanisë. Ai gjithashtu mund të përcjellë një mesazh të vështirë më butësisht sesa një postë në grup.

Përdorimi i videos së brendshme mund të përdoret gjithashtu, në të njëjtën kohë, për të bashkuar ekipet tuaja rreth një objektivi ose projekti të përbashkët. Sa më të çmendur të jemi, aq më mirë! Një projekt nuk mund të ngrihet më vete, e lëre më një projekt video. Nëse secili anëtar i ekipit tuaj merr pjesë në këtë projekt, lidhjet dhe motivimi i tyre vetëm do të forcohen!

Videoja e korporatës është para së gjithash një mjet komunikimi. Nëse doni të shpërndani një mesazh sa më mirë, mos e shkruani! Bërtiteni nga çatitë e uebit përmes imazheve dinamike!

Një video e prodhuar mirë dhe e drejtuar mirë mund të rrisë ndjeshëm ndërgjegjësimin për markën tuaj. Pavarësisht nëse është një prezantim i njohurive tuaja, shërbimet tuaja, një prezantim i produktit, një ngjarje apo edhe një mesazh i brendshëm, videoja e korporatës ju lejon të përhapni mesazhin tuaj në një mënyrë argëtuese dhe moderne duke lënë mundësinë e ndarjes së përmbajtjes suaj.

Zgjidhni komunikimin dixhital optimal dhe përfitoni sa më shumë nga imazhi juaj përmes videos së korporatës.

★ ★ ★ ★ ★