Digital: 3 mjetet kryesore të marketingut celular për t'u përdorur në biznes
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Digital: 3 mjetet kryesore të marketingut celular për t'u përdorur në biznes

Digital: 3 mjetet kryesore të marketingut celular për t'u përdorur në biznes

Marketingu i referohet të gjitha veprimeve të kryera nga një kompani për qëllime komerciale ndaj konsumatorëve të saj. Është celular kur kanali i parë i komunikimit ndërmjet dy palëve është celulari. Për shkak të përdorimit të madh të telefonave inteligjentë, marketingu celular po bëhet një imperativ në biznes. Këtu janë disa mjete që mund të përdorni për strategjinë tuaj të marketingut celular. 

1. SMS


SMS është një nga mjetet më të thjeshta dhe më efektive të marketingut celular. Kjo ju lejon të dërgoni mesazhe me 160 karaktere që mund të adresojnë çdo temë. Për sa kohë që gjeni një mënyrë për të marrë informacionin tuaj në 160 karaktere, SMS nuk ju kufizon. SMS është gjithashtu i gjithanshëm. Mund të përdoret për qëllime të ndryshme. Ti mundesh lexoni më shumë rreth blogut të marketingut këtu, dhe njihni disa nga përdorimet e tij. 

Sapo dërgohet, SMS-ja merret si njoftim nga konsumatorët tuaj. Kjo i jep atij një shkallë të jashtëzakonshme leximi. Kjo është arsyeja pse fushatat SMS përdoren gjithnjë e më shumë. Përveç kësaj, ky mjet i marketingut celular ka avantazhin e të mos jetë i varur nga lidhja në internet. 

Kjo justifikon që një SMS i dërguar arrin marrësin e tij në 90% të rasteve dhe lexohet brenda tre minutave. Këto statistika shumë interesante e bëjnë SMS-në një mjet shumë praktik. Qoftë për sinjalizime apo për fushata promovuese, garanton rezultate bindëse. 

2. Email

Email-i është një mesazh elektronik i dërguar përmes një rrjeti kompjuterik. Kjo tashmë supozon se performanca e emailit është e lidhur drejtpërdrejt me përdorimin e internetit nga konsumatorët tuaj. Nëse shumica e tyre nuk kanë profilin e duhur për përdoruesit e regjistruar, atëherë emaili nuk është i duhuri për biznesin tuaj.

Prandaj, është e rëndësishme që me nisjen e fushatave të postës elektronike të siguroheni që shumica e klientëve tuaj janë njerëz që janë vazhdimisht të lidhur me internetin. Nëse po, atëherë ju keni një mjet të fuqishëm të marketingut celular. Shpesh i lidhur me shkëmbime profesionale, emaili shihet nga shumë si një kanal i sigurt. Kjo është ajo që e bën atë një mjet të shkëlqyeshëm të marketingut celular. 

Ju mund ta shfrytëzoni atë përmes newsletters për shembull. Ato do t'ju lejojnë të qëndroni në kontakt me klientët tuaj ndërsa komunikoni për ngjarje të rëndësishme në biznesin tuaj. Merrni parasysh matjen e ndikimit të fushatave tuaja me metrika të tilla si norma e hapjes dhe e klikimeve.

3. Rrjetet sociale 

Është pothuajse e pamundur të përmendet marketingu celular pa folur për mediat sociale. Duke grumbulluar afro pesë miliardë përdorues në mbarë botën, rrjetet sociale përfaqësojnë dimensionin e ri të marketingut celular. Ato janë ideale nëse doni të krijoni afërsi dhe lidhje me markën tuaj. Forca e tyre qëndron edhe në të dhënat që ju lejojnë të grumbulloni. Me mediat sociale, ju mund të mësoni më shumë rreth konsumatorëve tuaj dhe të përmirësoni shënjestrimin tuaj.

Thjesht duhet të krijoni llogari profesionale në rrjetet e zgjedhjes suaj dhe t'i animoni ato. Sekreti i përdorimit të mediave sociale është të qëndroni kreativ dhe të qëndrueshëm. Kjo është mënyra se si konsumatorët tuaj do t'ju integrojnë në jetën e tyre të përditshme.

★ ★ ★ ★ ★