Ueb agjenci » Lajme dixhitale » 10 formate përmbajtjeje për të nxitur faqen tuaj në Google

10 formate përmbajtjeje për të nxitur faqen tuaj në Google

Zgjedhja e formatit shpesh anashkalohet në një strategji të marketingut të përmbajtjes dhe SEO. Megjithatë, ndikimi i tij mund të jetë vendimtar, për kënaqësinë e përdoruesit të internetit por edhe për të mirën SEO e një faqe në internet.

Përsa i përket SEO et de Marketing Përmbajtja, zgjedhja e fjalen e mire nuk mjafton më. Tani duhet të prodhojmë përmbajtje cilësore, por gjithashtu të dimë se si t'i japim përparësi format i mirëMe Foto, video, mjete ndërvepruese ... Kjo zgjedhje do të ketë vërtet pasoja të drejtpërdrejta në aspektin e SEO. Kjo është ajo që Rand Fishkin demonstron në një nga të Premtet e tij të famshme të Whiteboard.
Pasi studioi disa qindra rezultate kërkimi në Google, Rand Fishkin (specialist SEO në MOZ) u rendit 10 formatet që përdoren më shpesh nga sajtet e renditura në krye të rezultateve të kërkimit në Google. Këtu ata janë :

 1. Postimet në blog (përmbajtje e përditësuar ose e rishkruar rregullisht).
 2. Artikuj të shkurtër dhe përmbajtje, të cilat kërkojnë pak ose aspak përditësim
 3. Artikuj të gjatë
 4. Galeritë e fotografive dhe historitë vizuale
 5. Listat i detajuar, i pasur me informacion
 6. Përmbajtje ose mjete interaktive, të cilat i japin një përgjigje përdoruesit të internetit
 7. Temat  : prioritizimi i përmbajtjes së një faqeje në kategori të ndryshme të identifikueshme lehtësisht nga përdoruesi i internetit
 8. Udhëzues referimi për një temëMe Udhërrëfyesi duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​të trajtojë një temë të caktuar dhe të strukturohet në pjesë të ndryshme
 9. Infografika ose vizualizimi i të dhënave  : ky lloj formati e bën të lehtë kuptimin e informacionit kompleks
 10. Video  : YouTube ose video të përfshira në një faqe.

Ekziston edhe një 11e format: the raporte ose prezantime, në formën e dokumenteve PDF ose PowerpointMe Ky lloj formati duhet të përdoret me kujdes: ato janë të vështira për t'u hapur në media mobile dhe janë jo tërheqëse. Ata gjithashtu kanë shumë pak ndikim në SEO.

Kjo listë, natyrisht, nuk është shteruese. Por mbi të gjitha, ju lejon të shihni larminë e formateve që duhet marrë parasysh kur vendosni përmbajtje në internet, ose kur hartoni një faqe në internet.

Si të zgjidhni formatin e duhur? Rand Fishkin rendit 3 pyetje që duhet t’i bëni vetes para se të hartoni një faqe ose një faqe ose para se të ngarkoni ndonjë përmbajtje:

 • Çfarë kërkojnë përdoruesit e internetit?
 • Cilat formate shfaqen në rezultatet e kërkimit?
 • Si të kënaq objektivin tim dhe faqet me ndikim?

Zgjedhja e formatit të duhur të përmbajtjes është thelbësore për suksesin e një strategjie të marketingut të përmbajtjes dhe SEO, siç kemi shpjeguar në artikullin tonë të fundit. Në rrezik, kënaqësia e përdoruesit të internetit, por edhe referenca e mirë e një faqe në internet.

Rand Fishkin (MOZ SEO Specialist) shqyrtoi disa qindra rezultate kërkimi në Google. Në një nga të Premtet e tij të fundit të Whiteboard, ai rendit 10 formatet e përmbajtjes më të përdorura nga sajtet e renditura në krye të rezultateve të kërkimit në Google.

Si të zgjidhni formatin e duhur? Këtu janë 3 pyetjet që duhet t’i bëni vetes para se të hartoni dhe ngarkoni përmbajtje:

Çfarë kërkojnë përdoruesit e internetit? Cili është qëllimi i faqes sime të internetit?

Nëse qëllimi kryesor i faqes tuaj është vetëm të rrisë normën e konvertimit, numrin e transaksioneve, të promovojë një markë ose një produkt, zgjedhja e formateve të përmbajtjes do të zërë vendin e dytë. Përparësi në përgjithësi do t'i jepet parametrave të tjerë: ergonomia, dizajni, përvoja e përdoruesit, etj.

Por për një faqe lajmesh, kjo strategji nuk është ajo e duhura. Përkundrazi, duhet të përqëndrohet në kënaqjen e përdoruesve të internetit dhe sigurimin e një pozicioni të mirë në rezultatet e kërkimit. Faqet që duan të japin informacion cilësor duhet të vënë veten në vendin e përdoruesit të internetit dhe të pyesin veten se çfarë po kërkojnë. Përgjigja do të përcaktojë zgjedhjen e formatit më të mirë:

 • Përgjigje e shpejtë në një pyetje
 • Krahasim efikas midis informacioneve të ndryshme, shërbimeve të ndryshme ose produkteve të ndryshme, për të ndihmuar dhe udhëzuar përdoruesin e internetit në veprimet e tij (blerje, etj.)
 • Përmbledhje e një teme
 • Zgjimi i kuriozitetit të përdoruesit të internetit: bëjini ata të dinë më shumë për lëndë të tjera të lidhura, ose për pika të caktuara të detajeve
 • Interes profesional ose shkencor
 • Eksplorimi i një teme të gjitha azimutet

Çfarë formati shfaqet në rezultatet e kërkimit?

Shqyrtimi i formateve më të përdorura në rezultatet kryesore të kërkimit në Google është gjithmonë udhëzues. Para së gjithash, kjo ju lejon të zgjeroni fushën tuaj të vizionit dhe të identifikoni formatet më të rëndësishme të përdorura nga konkursi. Atëherë mund të pyesim veten nëse do të përdorim apo jo një format për të cilin nuk do të kishim menduar domosdoshmërisht:

 • Formatet klasike ose formatet AMP
 • Galeritë e fotografive, grafika kompjuterike ose vizualizimi i të dhënave
 • Artikuj informacioni
 • videos
 • Përgjigje të menjëhershme (si kutitë e përgjigjeve të Google), pyetjet më të shpeshta, faqe të thella të një sajti. Kjo demonstron interesin e përdoruesve të Internetit për përmbajtje të pasur, të strukturuar, për navigacion të fytyrës ...
 • Lidhje sitesh (të dhëna të strukturuara), referenca lokale. Nëse Google tashmë i përgjigjet një pyetjeje në mënyrë të kënaqshme para se të bëni, ka mbaruar. Më mirë të ndryshoni strategjinë tuaj të përmbajtjes.

Si të kënaq objektivin tim dhe faqet me ndikim?

Këtu janë disa faktorë të rëndësishëm që duhen marrë parasysh kur i përgjigjeni kësaj pyetjeje:

 • Mjeti i përdorur: desktop ose pajisje mobile. Për celularin, përmbajtja do të jetë domosdoshmërisht më e shkurtër.
 • Pritjet e një përdoruesi të internetit. Nëse këto pritshmëri janë të shumta dhe lidhen me shumë lëndë të ndryshme, do të jetë e nevojshme ta drejtoni atë në mënyrë efektive përmes sitit dhe t'i ofroni atij informacion të strukturuar në mënyrë të përsosur. Në këtë rast, formatet e mëposhtme do të jenë më të përshtatshme:
 • udhëheq (disa faqe)
 • Kategori të shumta
 • Mjetet interaktive, duke i dhënë një përgjigje përdoruesit të internetit
 • Listat e hollësishme

Analizimi i rezultateve të kërkimit është një parakusht për një strategji të suksesshme të përmbajtjes. Ka shumë përparësi:

 • Qëndroni vigjilentë për ardhjen e formateve të reja
 • Analizoni konkurrencën, jo për ta kopjuar, por për të kuptuar se si të dalloheni. Nëse konkurrentët tuaj tashmë kanë një blog me ndikim dhe të referuar mirë, për shembull, ndoshta ju do të jeni në gjendje të dilni nga turma me një mjet të thjeshtë efektiv ndërveprues, ose një galeri fotografish të shoqëruar me tekste të shkurtra?
 • Mos u përqëndroni në pozicionimin e një fraze ose një fjale kyçe të vetme. Por përkundrazi, përpiquni të pozicionoheni në një sërë fjalësh kyçe ose fraza të kërkuara shumë nga përdoruesit e internetit.

Me pak fjalë, ndryshoni formatet dhe jini krijues. Kjo është mënyra më e mirë për të kënaqur objektivin tuaj ... por edhe për të siguruar një referencë të mirë të faqes tuaj!

★ ★ ★ ★ ★