iphone-14-pro-and-iphone-14-pro-max-5148583-3632017-jpg
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » iPhone 14 vs iPhone 14 pro max: cilat janë ndryshimet?

iPhone 14 vs iPhone 14 pro max: cilat janë ndryshimet?

Këtë vit, Apple zbuloi një model i ri i iPhone ultra i nivelit të lartë e cila është 14 nën një version iOS 16. Është thelbësore të dini se kjo e re Versioni i iPhone ndryshon në disa modele, qoftë ajo klasike, plus, pro dhe sigurisht, max. Sidoqoftë, Apple rezervoi disa veçori në modelet iPhone 14 pro dhe pro max. Në të vërtetë, këto modele me performancë më të lartë të iPhone 14 kanë një ekran në formë pilule dhe një sistem alarmi të quajtur Dinamik Island.

Versioni i ri i iPhone-it të nivelit të lartë të Apple: i përgjithshëm

Këto modele të reja iPhone nga Apple janë një përmirësim në versionet më të fundit që janë lëshuar në vitin 2022. Në të vërtetë, iPhone 14 ka të njëjtin procesor si versioni i mëparshëm ndërsa pro max ndërton një gjeneratë të re të hapjes dinamike. Megjithatë, është jetike të dihet se teknologjia e re e-Sim e këtyre modeleve iPhone dhe lidhja satelitore gjithmonë e ndezur janë të disponueshme vetëm në SHBA. Në të vërtetë, para-porositja e këtyre bizhuterive të bukura është tashmë e hapur në dyqanin Apple dhe ato do të jenë të disponueshmes ne treg me 16 Shtator 2023 me zgjedhje ngjyrash. Me një madhësi ekrani prej 6,7 inç, iPhone pro dhe pro max ndryshojnë në disa veçori.

Dallimet midis një iPhone 14 dhe iPhone 14 pro max

Është e rëndësishme të dini se këto modele iPhone kanë veçoritë dhe dizajnin e tyre edhe pse duken shumë të ngjashëm. Në këtë mënyrë, Këtu janë ndryshimet midis një iPhone 14 dhe iPhone 14 pro max:

  • Performanca;
  • kamera ;
  • Ekrani ;
  • Jetëgjatësia e baterisë;
  • projektues;
  • Çmimi.

Modeli i iPhone 14

Performanca e telefonit inteligjent

Për sa i përket performancës, iPhone 14 pro max dallohet nga ai klasik falë procesorit të tij A16 bionic. Në të vërtetë, procesori i iPhone 14 klasik është i kufizuar në një çip A15 Bionic. Si rezultat, iPhone 14 pro max performon më mirë se ai klasik.

aparat fotografik

Dijeni seai iPhone 14 pro max ka tre sensorë fotografish 48 megapikselë, ndërsa ai klasik ka vetëm dy. Lente që mungon në iPhone 14 klasik është ai që bën të shtëna nga afër duke injoruar radarin Lidar. Në të vërtetë, radari Lidar konsiston në matjen e distancave për modalitetin e portretit të kamerës së pasme të iPhone 14. Për shkak të kësaj, kamera e iPhone 14 pro max është e pakrahasueshme me atë klasike që kjo qoftë për sa i përket zmadhimit ose dixhitalit. optikën. Sidoqoftë, është thelbësore të dini se të dy kanë një sensor fotografie të përparme me cilësi të mirë.

ekran

Ekrani i iPhone 14 pro max ka një shpejtësi kornizash adaptive të aftë për të shkrepur një numër të mirë kornizash deri në 120 / s. Ndërsa ekrani i iPhone 14 klasik nuk e ka këtë avantazh. Kjo do të thotë që nëse kaloni më shumë kohë në smartphone, ai konsumon më shumë energji. Duke përdorur një iPhone 14 pro max, do të keni një panel më të ndritshëm dhe një teknologji të quajtur "Ekran gjithmonë ndezur" me një madhësi ekrani 6,7 inç. Ky opsion lejon përdoruesit e iPhone 14 pro max të mbajnë ekranin e ekranit të telefonit inteligjent. Vini re se kjo veçori e re është e disponueshme vetëm në modelin pro max.

Jetëgjatësia e baterisë

Për sa i përket parakarikimit të baterisë, iPhone 14 pro max e mban karikimin më gjatë në video sesa ai klasik falë ekranit të tij Promovues. Kini parasysh se autonomia e Bateria maksimale e iPhone 14 Pro është 4 mAh, ndërsa ajo klasike 323 mAh. Për këtë arsye, iPhone 3 pro max lejon riprodhimin e videos për përdoruesit e tij brenda 24 orëve nga autonomia dhe 20 orësh për atë klasik.

iPhone 14 dhe pro max kanë një kapacitet shumë më të lartë të baterisë në krahasim me versionet e fundit. 

Projektimi

iPhone 14 klasik dhe pro max nuk kanë të njëjtin format. Në të vërtetë, dimensionet e këtyre modeleve të Apple iPhone të nivelit të lartë janë pothuajse identike, por rasti i modelit pro max është prej çeliku inox ndërsa ai klasik është prej alumini. Sidoqoftë, është e rëndësishme të dini se pjesa e përparme e iPhone 14 klasik ndryshon me një Face ID niveli ndërsa ai që është pro max përfshin një hapje në formë pilule të quajtur Dynamic Island. Kjo teknologji e re konsiston në riaktivizimin e aplikacioneve në ekranin e smartfonit.

Prix

Ju nuk keni pse të gënjeni veten, për sa i përket çmimit, iPhone 14 klasik është shumë më i lirë se ai pro max. Kjo shpjegohet me mungesën e disa funksionaliteteve dhe opsionet janë të pranishme vetëm në pro max. Megjithatë, kini parasysh se çmimi i një iPhone bazohet në kapacitetin e zgjedhur të ruajtjes. Në efekt, çmimi i iPhone 14 klasik varion nga 1300 euro në 1400 euro ndërsa pro max varion nga 1400 euro në 2300 euro. 

Përpara se të zgjidhni modelin e telefonit tuaj, merrni parasysh atë që i plotëson më mirë nevojat tuaja.

★ ★ ★ ★ ★