Çfarë është Spotify Connect? Shpjegohet veçoria më e mirë e shërbimit të transmetimit
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Çfarë është Spotify Connect? Shpjegohet veçoria më e mirë e shërbimit të transmetimit

Çfarë është Spotify Connect? Shpjegohet veçoria më e mirë e shërbimit të transmetimit

Spotify është një nga shërbimet më të mëdha të transmetimit të muzikës në planet, një nga ato shërbime që ndihet sikur është i pajtueshëm me të gjitha platformat, dhe veçoria Connect është një nga arsyet pse është kaq e përhapur në pajisje.

Spotify Connect u shfaq për herë të parë drejtpërdrejt në 2013 për ta bërë të lehtë transmetimin e muzikës në një pajisje tjetër. Nuk është shumë i ndryshëm nga Chromecast ose AirPlay 2, përveçse funksionon me një gamë edhe më të gjerë pajisjesh.

Nëse nuk jeni shumë të njohur me Spotify Connect, këtu është përmbledhja se çfarë është dhe cilat pajisje e mbështesin atë.

Çfarë është Spotify Connect?

Spotify Connect u lejon përdoruesve të transmetojnë muzikë në (si dhe të kontrollojnë) harduer/pajisje nga aplikacioni Spotify, qoftë në celular ose përmes desktopit dhe luajtësit në internet.

Pajisja e përdorur për të transmetuar muzikë duhet të jetë në të njëjtën lidhje Wi-Fi dhe nëse jeni duke përdorur një pajisje celulare, ajo do të veprojë si një telekomandë që të mund të kontrolloni luajtjen, volumin ose të shtoni pajisje të tjera për të transmetuar.

Muzika nuk transmetohet nga telefoni inteligjent te altoparlanti, por direkt nga shërbimet Spotify te vetë altoparlanti, që do të thotë se telefoni juaj inteligjent nuk përdor energji siç do të bënte nëse jeni duke përdorur Bluetooth.

Gjithçka që duhet të bëni është të hapni aplikacionin në celular, desktop ose ueb player, klikoni ikonën e altoparlantit në fund të ekranit dhe zgjidhni pajisjen (ose pajisjet) në të cilat dëshironi të transmetoni. Kjo do të thotë që një konfigurim me shumë dhoma është i mundur pasi mund të transmetoni në pajisje të shumta në dhoma të ndryshme.

Cilat pajisje mbështesin Spotify Connect?

Fillimisht, ai ishte i kufizuar në nivelin Spotify Premium, por në vitin 2018, u njoftua se përdoruesit e nivelit të Spotify Free do të kishin akses në veçorinë Connect, por kjo vjen me një paralajmërim.

Përdoruesit e nivelit falas kanë akses të kufizuar në veçoritë Connect, pasi disa pajisje do të kërkojnë ende një abonim Premium. Spotify thotë se mbështet mbi 2000 pajisje nga 200 marka. Televizorët inteligjentë, shiritat e zërit (si Samsung HW-S61B në foton më poshtë), altoparlantët me valë, konzolat e lojërave dhe transmetuesit e muzikës janë vetëm disa nga pajisjet në të cilat është e mundur të transmetohet. Ju mund të shihni se cilat pajisje mbështeten në faqen e internetit të Spotify Explore.

Samsung kryesor HW-S61B
Kredia e imazhit (Shqyrtime të besueshme)

Spotify Connect do të mbështetet në nivelin HiFi, megjithëse është ende e paqartë se kur do të arrijë niveli i audios pa humbje.

Cilësia e audios ndryshon në varësi të nivelit në të cilin jeni abonuar. Nëse jeni duke dëgjuar në nivelin e lirë, është 160 kbps në celular/desktop ose 128 kbps transmetim nga luajtësi në internet. Në nivelin Premium, kapaku është 320 kbps ose 256 kbps nëse jeni duke transmetuar nga luajtësi në internet.

★ ★ ★ ★ ★