Locatiegegevens van foto's op iPhone en iPad verwijderen
Webbureau » Digitaal nieuws » Locatiegegevens verwijderen uit foto's op iPhone en iPad

Locatiegegevens verwijderen uit foto's op iPhone en iPad

De foto's die je met je iPhone maakt, kunnen onthullen waar je ze hebt gemaakt wanneer je ze deelt. Gelukkig kun je de ingebouwde GPS-coördinaten uit de afbeeldingen verwijderen. Hier leest u hoe u locatiegegevens van afbeeldingen op uw iPhone kunt wissen.

Vereenvoudigde vertrouwelijkheid

Met de iOS 15-update maakt de Foto's-app het gemakkelijker om foto-informatie, ook wel EXIF-gegevens genoemd, te bekijken, waaronder locatiegegevens die zijn vastgemaakt aan een minimap. Als u locatietoegang voor de Camera-app niet hebt uitgeschakeld, kunnen alle gemaakte foto's GPS-metagegevens blootleggen.

Helaas biedt Foto's niet de mogelijkheid om locatiegegevens van alle foto's tegelijk te verwijderen. U zult dus door uw fotobibliotheek moeten gaan en de informatie van elke foto moeten verifiëren. U kunt echter nog steeds foto-informatie verifiëren en locatiegegevens verwijderen voordat u een foto uploadt.

Hoe u precies kunt zien waar een foto is genomen (en uw locatie privé houdt)

Locatiegegevens verwijderen van een foto op iPhone en iPad

Om aan de slag te gaan, opent u de app "Foto's" op uw iPhone of iPad en selecteert u de foto waarvan u locatiegegevens wilt verwijderen.

Tik op het "i"-pictogram omringd door een cirkel of veeg omhoog op de foto om de informatie te bekijken.

Onder de foto-informatie zie je waar je de foto hebt gemaakt met de locatie op de kaart. Tik vanaf daar op 'Aanpassen' in de rechterbenedenhoek.

Druk op l

Wanneer een nieuw venster verschijnt, selecteert u "Geen locatie".

Selecteer "Geen locatie" om de geotag van de foto te verwijderen.

Als u van gedachten verandert over het verwijderen van de locatie, drukt u op de knop "Locatie toevoegen" in het foto-informatiescherm.

Druk op "Een locatie toevoegen" op de

Selecteer vervolgens "Herstellen" om de oorspronkelijke locatie te herstellen zoals gemarkeerd door de Camera-app.

Druk op "Herstellen" om de details van de . toe te voegen

Blijf nu naar rechts of links vegen om andere foto's te bekijken en hun locatiegegevens te verwijderen.

Hoe te voorkomen dat de Camera-app locatiegegevens toevoegt

U kunt voorkomen dat de Camera-app automatisch locatiegegevens toevoegt aan de foto's die u maakt. Hier is wat u moet doen.

Open de applicatie "Instellingen" en selecteer het gedeelte "Privacy".

In de

Tik op "Locatieservices".

Selecteer "Locatieservices".

Scroll naar beneden om de optie "Camera" te selecteren.

Selecteer "Camera" onder "Locatievoorzieningen".

Selecteer in het gedeelte 'Locatietoegang toestaan' de optie 'Nooit'.

Selecteer "Nooit" onder de

Sluit de applicatie "Instellingen". Nu hoef je je geen zorgen te maken over locatiedetails bij het maken van foto's.

Wat zijn EXIF-gegevens en hoe verwijder ik deze van mijn foto's?

★ ★ ★ ★ ★