Kako zaboraviti spremljenu Wi-Fi mrežu u sustavu Windows 11
Web agencija » Digitalne vijesti » Kako zaboraviti spremljenu Wi-Fi mrežu u sustavu Windows 11

Kako zaboraviti spremljenu Wi-Fi mrežu u sustavu Windows 11

Ponekad pri rješavanju problema s Wi-Fi vezom u sustavu Windows 11 može biti od pomoći brisanje ili brisanje pohranjenih postavki Wi-Fi mreže i početak ispočetka. Ili ponekad jednostavno ne želite da se vaše računalo više povezuje na određenu pristupnu točku. Na sreću, Wi-Fi mrežu je lako "zaboraviti" sa samo nekoliko klikova. Evo kako.

Kako zaboraviti poznatu mrežu u brzim postavkama

Lako je zaboraviti Wi-Fi mrežu pomoću izbornika Brze postavke, ako je ta mreža u blizini. Najprije kliknite na gumb Brze postavke koji se nalazi u desnom kutu programske trake sustava Windows. To je skriveni gumb iznad ikona Wi-Fi i jačine zvuka.

Pritisnite područje lijevo od sata na programskoj traci za prikaz izbornika Brze postavke.

Kada se pojavi izbornik Brze postavke, pronađite gumb za upravljanje Wi-Fi i kliknite bočno okrenutu strelicu unutra. (Ako ne vidite kontrolni gumb za Wi-Fi, možete kliknuti ikonu olovke i dodati je u izbornik Brze postavke.)

U izborniku Brze postavke kliknite strelicu na gumbu Wi-Fi mreža.

Izbornik Brze postavke prikazat će popis Wi-Fi žarišnih točaka, uključujući onu s kojom ste trenutno povezani (ako postoji) na vrhu popisa.

upozorenje: Prije nego što zaboravite Wi-Fi mrežu, provjerite znate li zaporku Wi-Fi mreže ako se planirate ponovno povezati u budućnosti. Zaboravljanjem će se izbrisati vaša pohranjena Wi-Fi lozinka za tu mrežu.

Pronađite Wi-Fi pristupnu točku čiji profil želite izbrisati i kliknite je desnom tipkom miša. Odaberite "Zaboravi" iz malog izbornika koji se pojavi.

U sustavu Windows 11 desnom tipkom miša kliknite Wi-Fi mrežu i odaberite "Zaboravi".

Windows 11 zaboravit će Wi-Fi mrežu, brišući pohranjene postavke za tu određenu pristupnu točku. Ako je to prije bila zadana Wi-Fi pristupna točka, vaše računalo se više neće pokušavati automatski povezati s njom.

Ako se želite ponovno povezati s mrežom koju ste upravo zaboravili, kliknite gumb "Poveži" ispod naziva Wi-Fi mreže na popisu, unesite lozinku i ponovno ćete biti online.

Kako zaboraviti poznatu mrežu u postavkama

Također možete zaboraviti spremljene Wi-Fi mreže u aplikaciji Postavke sustava Windows 11. To će vam omogućiti da zaboravite Wi-Fi mrežu čak i ako trenutno niste u njezinom dometu.

Da biste to učinili, otvorite Postavke (pritisnite Windows + i), zatim idite na Mreža i internet > Wi-Fi i kliknite "Upravljanje poznatim mrežama".

Kliknite na "Upravljanje poznatim mrežama".

upozorenje: Prije nego što zaboravite Wi-Fi mrežu, provjerite znate li zaporku Wi-Fi mreže ako se planirate ponovno povezati u budućnosti. Zaboravljanjem će se izbrisati vaša pohranjena Wi-Fi lozinka za tu mrežu.

U izborniku "Upravljanje poznatim mrežama" pronađite Wi-Fi mrežu koju želite ukloniti i kliknite gumb "Zaboravi" pored nje.

Kliknite "Zaboravi".

Windows će ukloniti mrežu i spremni ste. Zatvorite Postavke i možete nastaviti koristiti svoje računalo kao i obično. Sretno!

U ODNOSU: Kako funkcionira novi izbornik "Brze postavke" u sustavu Windows 11

★ ★ ★ ★ ★