Sådan annullerer eller redigerer du en iMessage på iPhone, iPad og Mac
Webbureau » Digitale nyheder » Sådan annullerer eller redigerer du en iMessage på iPhone, iPad og Mac

Sådan annullerer eller redigerer du en iMessage på iPhone, iPad og Mac

Gjorde du en iMessage-bommert? På kort tid kan du fortryde eller redigere beskeder sendt til andre Apple-brugere fra din iPhone, iPad eller Mac. Det er praktisk talt den samme proces på alle platforme, som vi vil forklare dig.

At notere: For at bruge denne funktion på iPad skal du bruge iPadOS 16, som i skrivende stund er forsinket til senere i 2022. Når opdateringen ankommer og installeres på din iPad, er du klar til at starte. afsende og redigere iMessages.

Sådan annullerer du afsendelsen af ​​en besked

Du kan annullere afsendelsen eller redigere iMessages, du har sendt ved hjælp af en hvilken som helst enhed, selvom det ikke er den enhed, du brugte til at sende dem (f.eks. annullere afsendelsen af ​​en besked med din Mac, som oprindeligt blev sendt fra din iPhone). Disse skal være beskeder sendt mellem Apple-brugere ved hjælp af iMessage-tjenesten.

Du kan se, at du bruger iMessage, hvis sendte beskeder vises med en blå boble. Du kan ikke redigere grønne bobler (eller grå bobler, som er indgående beskeder fra andre personer).

Annuller afsendelse eller rediger en besked

Hvis du vil annullere afsendelsen af ​​en besked, skal du trykke på og holde beskeden nede (eller klikke og holde på en Mac), og derefter vælge indstillingen "Ophæv afsendelse", der vises. Når du annullerer afsendelsen af ​​en besked, modtager modtageren en lille notifikation nederst på skærmen, der angiver, at en besked ikke blev sendt. Husk dog, at hvis modtageren bruger ældre software tidligere end iOS 16, iPadOS 16 eller macOS 13 Ventura, siger Apple, at denne person stadig kan modtage beskeden.

Besked ikke sendt ansvarsfraskrivelse

Sådan redigerer du en besked

For at redigere en besked skal du trykke og holde (eller klikke og holde) på en besked, og derefter vælge "Rediger" for at redigere indholdet af beskeden.

Når beskeden er blevet redigeret, vil modtageren se et "Redigeret"-link ud for din besked. Tryk på dette link for at se tidligere versioner af beskeden. Dette fungerer bedst til at rette stavefejl i stedet for at ændre hensigten med en meddelelse - at fjerne afsendelse er bedre til dette.

Post redigeret ansvarsfraskrivelse

Bemærk også, at hvis modtageren ikke har opgraderet til iOS 16, iPadOS 16 eller macOS 13 eller nyere, vil de blot modtage en ny besked med den reviderede tekst.

Begrænsninger for annullering og redigering af meddelelser

Du har to minutter til at annullere afsendelsen af ​​en besked efter at have sendt den. Dette hjælper med at forhindre misbrug af systemet ved at begrænse dets brug til ægte fejl i stedet for at give brugerne mulighed for at ændre konteksten for samtaler.

Redigeringsvinduet for et indlæg er lidt længere med 15 minutter. Du kan redigere et indlæg i alt fem gange, så få dine redigeringer til at tælle. Som nævnt gemmes al ændringshistorik med beskeden for at forhindre systemmisbrug.

Virker ikke til SMS

Du kan kun annullere eller redigere beskeder sendt til andre Apple-brugere, men det virker ikke for beskeder sendt til Android-brugere, der vises som grønne bobler. Dette skyldes, at SMS-beskeder er afhængige af ældre protokoller.

Der er måder at få adgang til iMessage på Windows og Android, men de er ikke særlig praktiske. Apple har slæbt hælene i spørgsmålet om at rette iMessage-reaktioner på Android, så vi vil ikke anbefale at holde vejret for indbygget iMessage-understøttelse lige nu.

★ ★ ★ ★ ★